وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن
از كجا مي توانم بفهمم كه بايد كودك را مورد ارزيابي قرار داد؟ متخصص اطفال در هر نوبت معاينه كودك، رشد او را مورد بررسي قرار مي دهد. اگر او مشاهده كند كه كودك شما در يكي از زمينه هاي رشد، تا حد زيادي از همسالان خود عقب مانده است، ممكن است شما را به يك متخصص رشد ارجاع دهد تا اين آزمونها را انجام دهيد. البته شما هم به عنوان پدر يا مادر مي توانيد ضرورت انجام اين آزمونها را تشخيص دهيد. شما بهتر از هر كس ديگري فرزند خود را مي شناسيد و ممكن است اولين كسي باشيد كه يكي از نشانه هاي تاخير در رشد را مشاهده كنيد. پزشك در هر نوبت معاينه، تنها چند دقيقه را با كودك شما سپري مي كند، پس به سادگي ممكن است از توجه به نشانه هاي ظريف و كوچك، غفلت ورزد. اگر شما در مورد يكي از نشانه هاي رشد (مثلا حرف زدن يا توانايي برداشتن و گرفتن اجسام) نگران هستيد و پزشك شما در اين مورد صحبتي نكرد، مي توانيد اين موضوع را با او مطرح كرده و بخواهيد كه شما را به يك متخصص ارجاع دهد. اگر كودكتان را به مهدكودكي مي بريد كه پرسنل آن در زمينه رشد كودك آموزش ديده اند، مدير مهد يا مربي كودكتان نيز مي تواند پيشنهاد مراجعه به متخصص را مطرح كند.
خصوصيات يك "ارزيابي رشد و تكامل" خوب چيست؟ ارزيابي كودكان مختلف ممكن است كاملا متفاوت باشد زيرا كودكان و خانواده هاي آنها با يكديگر بسيار متفاوتند. بهترين ارزيابي ها در زمينه بررسي سلامت جسمي و روحي كودكان ، مشخصات زير را دارند:
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی ارزش غذایی ماهی در تغذیه انسان ها گوشت ماهی در حدود 20 % پروتیین مورد نیاز انسانها را تشکیل می دهند زیرا : 1- گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم بالا و ضریب هضمی 96% می باشد. 2- گوشت ماهی دارای کلیه اسید های آمینه ضروری بدن می باشد. مانند: لیزین ، لوسین ، آرژین ، هیسیدین ، والین ، تریپتوفان لیزین : برای رشد خیلی مهم است. اجزای تشکیل دهنده پروتئین اسید های آمینه هستند: 20 نوع هستند که 10 عدد ضروری و 10 عدد غیر ضروری است. انواع پروتئین: 1- قابل هضم( در ماهی بیشتر است) 2- غیر قابل هضم 3- درصد زیادی از چربی های گوشت ماهی از نوع اشباع نشده می باشد ، میزان کلسترول بد گوشت ماهی خیلی پایین است. چربی امگا 3 موجود در گوشت ماهی باعث کاهش میزان چربی و کلسترول بد خون می شود. بنابراین گوشت ماهی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد. 4- گوشت ماهی و سایر آبزیان سرشار از ویتامین های مختلفی چون گروه است. 5- مواد معدنی موجود در گوشت ماهی شامل فسفر – کلسیم – آهن – سلینیوم – منیزیم – فلوئور – ید و سایر میکرو المنت های غنی می باشد که اثر مهمی در سلامتی انسان دارد. 6- مصرف گوشت ماهی در درمان بسیاری از امراض چون ، افزایش کلسترول خون ، تصلب شرائین ، افزایش فشار خون ، ناراحتی های عصبی ، بیماری گواتر و غیره مؤثر است.
تاریخچه ی پرورش ماهی ماهی ها اولِین مهره دارانِی هستند که در روِی زمین به وجود آمده اند.حدود 320 میلیون سال پِیش ، ِیعنِی زمانِی که عصر طلاِیِی ماهی ها به حساب می آمد و آبزِیان بهترِین و پِیشرفته ترِین موجودات زنده دنِیا را تشکِیل می دادندپرورش ماهی در حوضچه از دیر باز معمول بوده است. در کشور چین، پیشینه آن به 2700 سال پیش از میلاد بر می گردد این فعالیت در ایران با تکثیر تاس ما هیان در سال 1301 وپرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان از سال 1338 آغاز شده است جانواران خونسرد: به جانورانی که دمای بدنشان با محیط بیرون سازش پذیر می باشد.و دمای بدنشان ثابت است. ماهیان خزندگان جانواران خونگرم: به جانورانی که دمای بدنشان با محیط بیرون تغییر نمی کند.و دمای بدنشان ثابت است. پرندگان و پستانداران ماهیان متعلق به حیوانات خونسرد ( پویی کیلو ترم – poikilo therm) می باشند . دلایل برتری پرورش ماهی 1- ضریب تبدیل غذایی در ماهی از طیور و گوسفند و گاو بیشتر است که دلیل آن نیاز کمترماهی به مصرف انرژی برای گرم کردن بدن وغلبه بر نیروی جاذبه است. 2- ماهی را می توان در تراکم زیاد نیز پرورش داد . 3- پرورش ماهی، روشی بسیار موثر در مصرف مواد زائد کشاورزی و دامپروری است 4- گوشت ماهی، ارزش غذائی بسیار بالایی دارد . اختصاصات کلی ماهیان پرورشی : 1- سریع الرشد باشد 2- متناسب با ذایقه ی مردم بوده و بازار پسند باشد . 3- از غذای دستی ارزان قیمت و در دسترس تغذیه کند . 4- نسبت به تغییرات محیطی آب مقاوم باشد . 5- در مقابل تور کشی و دستکاری و بیماریها مقاوم باشد . 6- شرایط پرورشی بصورت متراکم و فوق متراکم را تحمل نماید. 7- امکان تکثیر انبوه آن فراهم باشد. برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی
انواع ماهیان قزل آلا
- ماهی قزل آلا دارای بدنی فشرده و باله دمی آن نسبت به ماهی آزاد بزرگتر است. - خارهای اولین کمان آبشش بین 5 - 2 عدد است که به شکل شمشیر بوده و در پایین به شکل دکمه درآمده است. حداکثر طول بدن ماهی قزل آلا 140 سانتیمتر و وزن آن تقریبا به 5 کیلوگرم میرسد. ماهی قزل آلای رنگین کمان بومی ساحل اقیانوس آرام آمریکای شمالی می باشد و در سال 1880 میلادی به اروپا آورده شده و بتدریج به نقاط مستعد در سراسر دنیا معرفی شده است . قزل آلا رنگین کمان ، با شرایط پرورش متراکم سازش پذیراست. از طرف دیگر این ماهی در انتخاب غذا زیاد سخت گیر نیست حداکثر وزن ماهی در برخی دریاچه ها به 9 کیلو گرم نیز می رسد. بهترین رشد ماهی قزل آلا در دریاچه های کم عمق با سنگ های آهکی و Ph کمی قلیایی است. ماهی قزل آلا قابلیت اهلی شدن را دارا می باشد و نسبت به بیماریها از مقاومت خوبی برخوردار است .رشد آن نیز سریع می باشد. یک بچه ماهی 2 گرمی تحت شرایط مناسب ( تغذیه مناسب ، درجه حرارت مناسب و مدیریت مناسب ) در عرض 9 – 7 ماه به 250 گرم می رسد. برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی
یا بیکار بوده یا پرکار! این جمله با کلمه ای یک حرفی آغاز می شود٬ کلمه دوم دو حرفیست٬ چهارم چهار حرفی... تا بیستمین کلمه بیست حرفی I do not know where family doctors acquired illegibly perplexing handwriting nevertheless, extraordinary pharmaceutical intellectuality counterbalancing indecipherability, transcendentalizes intercommunications incomprehensibleness
نمیدانم این دكترهای خانواده گی این دست خطهای گیج کننده را از کجا کسب میکنند.با این حال سواد پزشکی انها غیر قابل کشف بودن این دست خط ها را جبران کرده و بر غیر قابل کشف بودن انها ( دست خط ) برتری میجوید منبع: وبلاگ نصف جهان برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی نويسندگان |