دیوکسین (DIOXIN) چیست؟
وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن

 

 دیوکسین (DIOXIN) چیست؟    

        

دیوکسین ها از سمی ترین موادی هستند که علم موفق به شناسایی آنها شده است. گزارشی که در سپتامبر1994 توسطEPA در اختیار عموم قرار گرفت دیوکسین را به عنوان یک خطر جدی برای سلامت عموم توصیف کرده بود. اثری که دیوکسین بر روی سلامت عموم دارد شاید قابل مقایسه با DDT در دهه 60 باشد. بر طبق نظر کارشناسان  EPA  با اینکه هیچ مقداری از دیوکسین برای انسان بی خطر در نظر گرفته نمیشود ولی میزانی که در حال حاضر در شهروندان آمریکایی مشاهده میشود بسیار به میزان ظهور علایم و اثرات نامطلوب نزدیک است.

دیوکسین در نتیجه ی سوزاندن ترکیبات شیمیایی بر پایه ی کلرین در مجاورت هیدروکربن ها تشکیل میشود. اصلی ترین منبع تولید دیوکسین را میتوان انواع زباله سوز ها و یا بشکه های مخصوص سوزاندن مواد زاید در حیاط برخی منازل بر شمرد. آلودگی به دیوکسین همچنین با کارخانه های کاغذ سازی ای که در فرایند بیرنگ کردن خود از ترکیبت کلرینی استفاده میکنند و یا کارخانه های تولید پلاستیک پلی وینیل کلراید PVC  ویا کارخانه های تولید برخی مواد شیمیایی کلره مثل برخی آفتکش ها در ارتباط است. 

 چند راهکار:

۱ـ از ظروف پلاستيکي در مايکروويو استفاده نکنيد. ـ از لفافه و پوشش پلاستيکي در مايکروويو استفاده نکنيد.

۲ـ بطري هاي آب پلاستيکي را در فريزر قرار ندهيد. 

کارهای بالا باعث آزادسازی ماده شيميايي Dioxin میشود که بروز سرطان، خصوصاً سرطان سينه را بدنبال دارد. ديوکسين يک سم بسيار قوي براي سلولهاي بدن است. 

۳- اخيراً تحقيقاتي توسط دکتر  Edward Fujimoto مدير برنامه ريزي سلامت بيمارستان Castle آمريکا راجع به ديوکسين و چگونگي عملکرد آن در بدن صورت گرفته كه در نتيجه آن توصيه هاي ذيل ارائه شده است : 

۴- بطري هاي پلاستيکي آب را در فريزر براي انجماد قرار ندهيد چون اين کار باعث آزادسازي سم ديوکسين از ظروف پلاستيکي مي شود. 

۵- نبايد غذاهاي خود را در ظروف پلاستيکي در مايکروويو گرم کنيد مخصوصاً در مورد غذاهاي حاوي روغن و چربي او اعلام نموده ترکيب «چربي ـ حرارت بالا و پلاستيک» باعث آزادسازي ديوکسين به داخل غذا و نهايتاً بدرون سلولهاي ما ميشود. 

۶- بجاي آن براي گرم كردن غذا استفاده از ظرف شيشه اي مثل پيرکس و چيني توصيه مي شود، در اين حال شما همان نتيجه را از گرم کردن غذا فقط بدون ديوکسين ميگيريد. 

۷- غذاهاي فوري (Fast Food) و سوپها بايد از ظرف يکبار مصرف تخليه و در ظرف ديگري گرم شوند. 

۸- کاغذ بد نيست ولي نمي دانيم که مطمئن تر از ظروف شيشه اي و غيره باشد. 

۹- وقتيکه قبلاً رستورانهاي غذاي فوري (Fast Food) غذا را از ظروف يونوليت (Foam) به ظرف کاغذي جابجا کردند، مسئلۀ ديوکسين يکي از دلايل انجام اين کار بود. 

۱۰- لفاف هاي پلاستيکي فقط وقتي خطرناکند که با غذا براي پخت در مايکروويو استفاده شوند. 

۱۱- فرآوري غذاها در حرارت خيلي بالا باعث حل شدن و آزاد شدن ديوکسين از پلاستيک و تزريق آن بداخل غذا مي شود.. 

۱۲- به عنوان جايگزين پوشاندن غذا با يک لفاف کاغذي توصيه مي شود.


برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

درباره وبلاگ

به نام خالق هستی .به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ توسط قاسمی دبیر حرفه وفن طراحی گردیده است.اميد است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزيز با نظرات و پيشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ مرا ياري نمايند.
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 238
بازدید دیروز : 92
بازدید هفته : 238
بازدید ماه : 619
بازدید کل : 574978
تعداد مطالب : 445
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1